#FordileYolda Çeşme ve Bodrum Gezisi

Ford

Instagram fenomenleri @yemekfilozofu ve @gezenlerkulubu Ford Focus direksiyonuna geçti ve yüreklerinin götürdüğü iki cennette -Çeşme ve Bodrum’da- unutulmaz bir yol hikayesinin kahramanları oldu. Gelin, bu hikayeyi kendilerinden dinleyelim.

Sanıyoruz bu günlerde maviye uzanıp huzur bulmaya, uzun yollar yapıp iç dünyamıza dönerek yenilenmeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Biz de @yemekfilozofu (Barış Barsan) ve @gezenlerkulubu (Özlem Işık Barsan) olarak koyduk aşkımızı da bavula, düştük Ford Focus ile Çeşme ve Bodrum yollarına.

Dizel Otomatik Powershift şanzımanlı Ford Focus’umuzla 8 gün boyunca Çeşme ve Bodrum yollarını #FordileYolda karış karış dolaşarak tam 1900 km yol kat ettik. Dizel otomatik Ford Focus’un kusursuz vites geçişlerinin yanı sıra engebeli Bodrum yollarının da yer aldığı yolculuğumuzda yaklaşık 5,5 lt/100 km ortalama yakıt tüketimi en başarılı özelliklerinin başında geldi. “Peki, Çeşme ve Bodrum’da bu yaz neler yapmalıyız?” derseniz, gelin birlikte bir göz atalım. 😉

Çeşme Günleri

#FordileYolda ilk durağımız olan Çeşme’de 2 gece geçirdik. Bu iki günlük hızlandırılmış Çeşme turumuzda, konaklamamızı Çeşme’nin en sakin ve deniz konusunda en başarılı bölgesi Ilıca’da yaptık. Konaklama konusunda oldukça başarılı ve denize sıfır otellerin bulunduğu Ilıca, sanırım bu bölgedeki en doğru tercih oldu. Çeşme’nin olmazsa olmazı ise tabii ki Alaçatı. Bu yıl oldukça sakin olan tatil beldelerine kafa tutarcasına hala yoğunluğunu ve kalabalığını koruyan Alaçatı’ya keyifli bir akşamınızı ayırıp, huzur veren sokaklarında dolaşıp şöyle keyifli bir akşam yemeği de yiyerek bizim gibi harika bir gün geçirebilirsiniz. “Yemeği uzun ve keyifli tutalım.” derseniz Ege’nin lezzetli deniz mahsullerini sunan keyifli mekanlardan birinde balık ziyafeti çekebilirsiniz. “Yok, biz daha çok gezelim; yemek kısmını hızlı geçelim.” derseniz İzmir’in olmazsa olmazı kumru ya da sakatat severlerin vazgeçilmezi söğüş ve midye en özel tercihler olacaktır. Üzerine de Çeşme’nin enfes dondurmalarından birisini yiyerek bu keyifli akşamı bizim gibi lezzetli sonlandırabilirsiniz. “Peki, nerelerde yeriz bu lezzetleri?” derseniz Instagramda #FordileYolda hashtag’ine girerek yapmış olduğumuz paylaşımlara bir göz atabilirsiniz.

Gündüz ise Çeşme’nin keyifli plajlarından birinde denizin keyfini çıkarmak ya da varsa ilginiz Alaçatı’nın savurucu rüzgarına kendinizi bırakıp rüzgar sörfü yapmak en keyifli deneyimler olacaktır.

Çeşme’nin olmazsa olmazlarından birisi de meşhur Ege kahvaltıları. “Boyozun ve Ege bahçelerinden toplanan mis kokulu domates ve salatalıkların sofradan eksik olmadığı bir Ege kahvaltısı yapmadan Çeşme’den ayrılmak delilik olur.” diyerek işi abartıp bir günde iki farklı kahvaltı yaptığımızı da tarihin tozlu sayfalarına yazdığımız kesin bilgidir. 🙂

Bodrum Günleri

Tam 6 gün geçirdiğimiz Bodrum yarımadasında, Ford Focus ile tüm koyları tek tek dolaştık sanırım. Yaz sezonunun tam ortası olmasına rağmen oldukça sakin olan Bodrum, bu mavi yolculuktaki keyfimizi daha da artıran bir unsur oldu. Gündüz sakinliğin ve denizin tadını çıkarıp, akşamları ise Bodrum sokaklarının keyfini sürdük.

Son yıllarda Bodrum’un yükselen bölgesi hiç kuşkusuz Yalıkavak. Birbiri ardına açılan ve kısa zamanda popüler olan beach club’larda gündüz 16.00-17.00 saatleri arasında popüler yıldızların da konuk olduğu happy hour’ları takip etmenizde fayda var. Akşamları ise Palmarina’nın keyifli mekanlarından birinde hem alışveriş hem de yeme içme keyfini çıkarabilirsiniz.

“Gece hayatı ve yüksek sesli müziksiz tatile tatil demem.” diyenlerdenseniz Bodrum’un vazgeçilmez bölgesi Türkbükü hala bu konuda en önde. Gündüz sakin ve berrak denizinde harika vakit geçirebileceğiniz Türkbükü’nde gece ise müziğin sesini takip edip sizi en çok çeken mekanda eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Bir diğer durağımız Turgutreis ve hemen yanındaki Gümüşlük ise uzun kumsalları ve enfes gün batımı manzarasıyla ön planda. Günü Turgutreis kumsallarında geçirip, gün batımını Gümüşlük’ün enfes manzarası eşliğinde izlemeniz şiddetli tavsiyelerimizden. Hatta zamanınız varsa Turgutreis’e kadar gitmişken pasaportunuzla bir günü de Yunanistan’ın keyifli adalarından Kos’a ayırabilirsiniz. Biz bu yolculukta pas geçsek de bir dahaki sefere bir günümüzü Kos’a ayırmak güzel bir alternatif olacak.

#FordileYolda Bodrum’un mavi koylarını bir bir gezerken deniziyle bizi en etkileyen koy ise Bardakçı Koyu oldu. Merkeze oldukça yakın bu koya kendinizi bırakıp akşamında ise denizin aldığı enerjiyi depolayacağınız lezzetli bir yemek için kendinizi merkeze atabilirsiniz. Tabii merkeze gitmişken Bodrum Kale’sine çıkıp Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni keşfetmeyi ve Zeki Müren’in müzeye çevrilen evini gezmeyi unutmayın diyoruz. 😉

Bodrum’da huzur ve sakinliğin adreslerinden birisi de Torba. Bizim de çok keyifli bir otelde son günümüzü geçirdiğimiz Torba’da mavinin ve huzurun tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Milas Havalimanı’na en yakın mevkilerden birisi olan Torba’nın Bodrum merkeze de oldukça yakın olduğunu söyleyelim.

Bodrum’da tadılacak oldukça başarılı lezzetler de var. Tabii söz konusu Ege ise bir akşamın meze ve balıklarla geçmesi olmazsa olmaz diyebiliriz. Bir diğer akşamı ise bizim gibi İspanyol tapasları ya da paela ile taçlandırmak gerekiyor. Sabahları birbirinden lezzetli köy kahvaltılarını deneyimleyip, sıcakladığınız her anda Bodrum mandalinalarından yapılan meşhur gazozla serinlemeniz en önemli ritüellerden. Mevsim yaz, lokasyonda Ege’nin incilerinden Bodrum olunca her gün deniz molalarının arasına bizim gibi lezzetli meyvelerle hazırlanan bir frozen sıkıştırmazsanız da olmaz tabi. 🙂

“Bahsettiğiniz bu lezzetleri nerelerde tadalım?” derseniz ya da konaklamak için #FordileYolda huzura uzandığımız yolculuğumuzda keşfettiğimiz otellere göz atmak isterseniz Instagram’daki @yemekfilozofu, @gezenlerkulubu hesaplarımıza ve #FordileYolda hashtag’ine göz atabilirsiniz.

Son olarak uzun yolculukların olmazsa olmazı yol şarkılarımızdan da bahsetmeden geçmeyelim. Ford Focus’un SYNC sistemi ile güvenli ve kolayca eriştiğimiz yol albümlerimizde favorilerimiz;

Fikret Dedeoğlu – “Hoş Geldin Ayrılık”

Kenan Doğulu – “İhtimaller”

Sıla – “Mürekkep”

Tarkan – “Ahde Vefa” oldu.

O zaman farklı bir rotada #FordileYolda tekrar görüşmek üzere diyerek sizlere de masmavi huzurlu anların eksik olmadığı günler diliyoruz. 🙂 Keyifli yolculuklar ve öneriler için @fordturkiye’yi ve bizleri takip etmeyi unutmayın.