Ford, Web Summit 2015’teydi!

Ford_tn

3-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen dünyanın lider teknoloji konferansı Web Summit 2015’te Bloomberg Muhabiri Carolyn Hyde’ın konuğu Ford Motor Company Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford oldu. Tüm dünyayı dolaşan ve bu sene Dublin’de organize edilen Web Summit’te teknoloji ve otomotivin geleceğini konuşan Ford ailesi 5. kuşak üyesi Bill Ford, milyonlarca insanın hayatını kolaylaştırmak için mobilitenin nasıl bir dönüşümden geçmesi gerektiğinden bahsetti.

Yeni mobilite çözümleri sunma amacıyla start-up’lar, girişimciler, mucitler ve teknoloji şirketlerini bir araya gelmeleri için cesaretlendiren Ford, mobilite konusunun ne kadar önemli olduğunun altını kuvvetle çizdi.

Dublin’deki SYNC AppLink Developer Challenge’de Ford Motor Company, araç içi sesli kontrol sistemi SYNC platformuna özel tasarlanmış uygulamalar geliştirmeleri için geliştiricilere meydan okudu. 24 saat süren “hackathon” etkinliğinde en başarılı geliştiriciler, 75 bin € para ödülü ve Ford markası için yepyeni uygulamalar üretme fırsatını yakalıyor.

Web Summit’te açık kaynaklı OpenXC girişimi sayesinde yaratılan yeniliklerin tanıtımını yapan markamız, ayrıca SYNC AppLink platformuna özel yeni uygulamalar geliştirmek için yapılan ortaklıkları da duyurdu.