Ford, Ultra Hafif Fusion Konsept Aracını Tanıttı

Ford Fusion

Ford, geçtiğimiz hafta yeni nesil materyallerle geliştirdiği ultra hafif konsept aracı Fusion’ı tanıttı. Kendi ağırlığını yaklaşık %25 oranında düşürerek üreticinin en küçük otomobili olan Ford Fiesta ile aynı ağırlığa sahip hale getirdi. Ağırlığı azaltabilmek için Ford, yüksek mukavemetli çelik, magnezyum, alüminyum ve karbon elyafları dâhil olmak üzere tüm malzemeleri aracın hemen her yerinde kullandı.

 

Ford Fusion

 

Aracın tekerlekleri ve koltuklarında karbon fiber,krank milleri, yayları ve stabilizatör çubuklarında ise içi boş çelik kullanıldı. Aracın gövdesi için Ford, yüksek dayanımlı alüminyum, çelik ve magnezyumu bir arada kullanmayı tercih etti.

 

Ön cam ve diğer pencereler, daha önce iPhone modellerinde kullanılan kısmen plastik Gorilla Glass adlı kimyasal camdan yapıldı.

 

Araç motoru, 3 silindirli 1.0 L EcoBoost motora küçültüldü. Böylece performansından ödün vermeden Fiesta ile eşdeğer yakıt tasarrufu sağlandı.

 

Ford, Samsung‘un SDI grubu ile daha hafif ve verimli bir batarya sistemi yaratmak amacı ile yeni bir ortaklık duyurdu. İki şirket lityum-iyon ve kurşun-asit bataryaları bir arada kullanan yeni bir ‘iki-akü’ sistemi sundu.