Ford Trucks ile Ortadoğu’da Büyümeye Devam Ediyoruz

Ford Trucks

Ağır ticari araç üretim ve mühendislik merkezi Ford Otosan olarak, Dubai’de kurduğumuz yeni ofisimizin ardından Ortadoğu Bölgesi’nde de yeni açtığımız Ford Trucks tesisimiz ile yapılanmamızı daha da güçlendiriyoruz.

 

 

Ağır ticari araç markamız Ford Trucks, global bir marka olarak dünyada attığı adımlarla yapılanmaya devam ediyor.

 

Eskişehir İnönü fabrikamızda üretilen Ford Trucks çekici ve kamyonları, Rusya, Türki Cumhuriyetler, Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da 50’ye yakın ülkeye ihraç ediliyor. Ayrıca, Ford Trucks operasyonu kapsamında Suudi Arabistan’ın ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkentleri Riyad ve Dubai’de yeni tesisler açarak müşteri taleplerine daha hızlı cevap vererek bölgede etkin bir rol oynuyoruz.

 

 

Genel Müdürümüz Haydar Yenigün, hızla büyüttüğümüz uluslararası bayi ağımız hakkında; “Suudi Arabistan Krallığı ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde başlayan satışlarımızın, çok yakın bir zamanda tüm Körfez Ülkeleri ve Ortadoğu’yu kapsayarak tüm bölgeye yayılmasını planlıyoruz. Ford Trucks olarak Ford Ortadoğu ve Afrika bölge ofisindeki yapılanmamızı tamamlayarak merkezi Dubai olan yapılanmamızı başlattık. Artık müşterilerimize daha yakın olacağız ve talepleri daha hızlı karşılayabileceğiz. “ dedi.

 

 

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde distribütörlük antlaşması yaparak bölgedeki en etkin şirketlerden biri olduğumuzu belirten Genel Müdürümüz Haydar Yenigün, Riyad’dan sonra Dammam ve Cidde’de de yeni Ford Trucks plazaları açarak 3 yıl içerisinde ağır ticari araç sınıfında yüzde 10 pazar payını artırmayı hedeflediğini açıkladı.

 

Al Jazirah Vehicles Agencies tarafından yapılan ve Riyad’da bölgenin ilk 4S plazası olma özelliğini taşıyan yeni Ford Trucks bayimizin açılışı; Al Jazirah Vehicles Başkan Yardımcısı Şeyh Ahmed Al-Muqairain, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan Kamyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, Türkiye Riyad Büyükelçisi Yunus Demirer ve Riyad ABD Büyükelçiliği’nde Misyon Şefi Yardımcısı Tim Lenderking’in katılımıyla 16 Kasım’da gerçekleşti.

 

 

Körfez Ülkeleri’nde 2 yıl boyunca araç dayanıklılık testleri; laboratuvar ortamında bölge şartlarının simule edildiği yüksek sıcaklık, nem ve toz dayanımı testleri; gerçek yol koşullarında kat edilen toplam 300.000 km yol testi ile her türlü zorlu iklim ve yol şartları incelenen Ford Trucks kamyonlar, bölge müşterisinin taleplerine uygun şekilde geliştirildi.

 

17 Kasım’da Dubai’de hizmete giren yeni Ford Trucks tesisimiz, bölgenin en güçlü otomotiv şirketlerinden Al Tayer Motors ile yapılan distribütörlük anlaşması ile hizmete girdi. Açılış ile birlikte 17-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Ortadoğu’nun en büyük inşaat fuarı Dubai Big5 Fuarı’na katılım sağlayan Al Tayer Motors, sergilediği “Sıcak İklim Paketi”ne sahip Ford Cargo inşaat serisi modelleri ile dikkatleri üzerine topladı.