Ford Trucks Global Büyümesine Fas’la Devam Ediyor

Ford Trucks Fas

Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford Trucks olarak global büyümemize devam ediyoruz. 4 Kasım’da coğrafi konumu ile Avrupa ve Afrika arasında bir köprü olan Fas’ta açılışını gerçekleştirdiğimiz yeni Scama Ford Trucks Tesisleri ile Kuzey Afrika’daydık.

Fas’ın Kazablanka şehrinde kurduğumuz bu tesisle Ford Trucks, Kuzey Afrika pazarına yönelik yatırımlarını genişletiyor.

 

Ford Trucks’ın Başarısı Fas’ta

Fas’ta 100 yıldan uzun bir süredir Ford distribütörü olarak faaliyet gösteren Auto Hall Group’un otomotiv distribütörü Scama işbirliği ile inşa ettiğimiz bu yeni tesis, bölgenin ilk 4S tesisi özelliğine sahip. Böylece Ford Trucks modellerinin başarısı Kuzey Afrika’ya kadar ulaşmış oluyor. Kuzey Afrika bölgesinde faaliyete geçirdiğimiz Fas Scama bayiliğimiz sayesinde satış, servis ve yedek parça hizmetlerimiz ile bölgedeki müşterilere tam hizmet sunmayı hedefliyoruz.

 

Bölgenin ilk 4S tesisi özelliğine sahip Scama Ford Trucks Tesislerinin açılış töreni; Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, Türkiye Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, ABD Kazablanka Başkonsolosu Nicole D. Theriot, Ticaret Müşaviri Önder Duman, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Ford Otosan Kamyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay ile Autohall Group Başkanı Abdellatif Guerraoui ve Scama Genel Müdürü Abdelouahab Ennaciri’nin katılımıyla gerçekleşti.

 

Ford Trucks Fas’ta Neler Yapacak?

Ford Trucks’ın uluslararası bayi ağının büyümeye devam edeceğine değinen Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün: “Kazablanka’da açtığımız bu yeni tesis, Ford Trucks’ın global vizyonu çerçevesinde tasarlandı ve bununla birlikte Fas’ın 3 önemli şehrinde daha alt bayilik çalışmalarımızı tamamladık. En son teknik ekipmanlarla donatılan yeni tesislerimizin, markamızın imajını ve müşteri memnuniyetimizi çok daha ileri seviyelere taşıyacağına inanıyoruz. 2020 itibariyle 50 ülkede Ford Trucks bayi yapılanmasını tamamlamayı hedefliyoruz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz açılışımız Kuzey Afrika pazarına yönelik çok daha büyük projelerin ilk adımı olacak. Fas, Ford Trucks’ın Kuzey Afrika pazarına yönelik yatırımlarının stratejik başlangıç noktası. Ford Trucks olarak, Kuzey Afrika ağır ticari araç pazarında ilk 3 marka arasına girerek yüksek bir pazar payı elde etmeyi hedefliyoruz.” açıklamalarında bulundu.