Ford Tasarım Ekibi GT’den İlham Alırsa…

tn

Tasarımcılarımız, fark yaratan Ford GT modelimizin otomobil dünyasının sınırlarını zorlayan ruhundan ilham alarak çılgın bir projeyle gitar, bot ve masada oynanan bir futbol oyunu yarattılar.

 

 

İki koltuklu “süper araç” GT’nin tasarım prensiplerini uygulayarak İtalya’nın Milan şehrinde düzenlenen dünyanın bir numaralı mobilya tasarım fuarı Salone Del Mobile’de şimdi, benzeri olmayan eserlerini sergiliyorlar.

 

Bir önceki fuar için tasarım takımımız yine araçlardan ilham alan özel yapım sandalye, lamba ve saat tasarlamışlardı. Bu seneki eserlerin arasında ayrıca bir Wi-Fi hoparlör ve iki de dinlenme salonu var. Bütün ürünler bir araya geldiklerinde kayda değer bir portfolyo oluşturuyorlar.

 

 

Ford Global’in Tasarımdan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Moray Callum fuar hakkında konuşurken “Global tasarım atölyelerimizde inanılmaz yetenekler barındırıyoruz.” dedi ve ekledi, “İnsanlar stüdyolarımızda üretilen işlerin yüzde 10’dan fazlasını nadiren görüyorlar. Bu fuar, takımımızdaki yaratıcılığın bir kısmını insanlarla paylaşmak için harika bir fırsat. Ayrıca tasarımcılarımız günlük rutinlerinin dışına çıkarak yeni fikirlerle tanışıyor, gelecek Ford tasarımları için yeni ilham kaynakları keşfediyorlar.”

 

 

Yine Yepyeni Ford GT’den ilham alıp Salone del Mobile ile iş birliği yaparak Milan’da mimar Attilio Stocchi tarafından küratörlüğü yapılan “FAVILLA, Her Işık için Bir Ses” adlı insanı içine çeken yenilikçi bir enstalasyon yarattık.

 

FAVILLA, Her Işık için Bir Ses” enstalasyonu iki dev kutunun içinde gelişiyor. İlk kutu adeta bir jeotun (kristal kovuk) içindeymişsinizcesine sizi geçmişe götüren büyüleyici bir gösteriyle ışık bilimini inceliyor. İkinci kutu ise ziyaretçilere tasarımın form, fonksiyon ve eşsiz kullanıcı deneyimini nasıl belirlediğini birebir yaşamaları için kurum içi animasyon stüdyomuz tarafından oluşturulan bir tecrübe sunuyor.