“Ford SYNC AppLink Paris Hackathon”da Yarışacak Girişimciler Belirlendi

slider

25-26 Ekim tarihlerinde Fransa’da gerçekleşecek “Ford SYNC AppLink Paris Hackathon” finaline gitmeye hak kazanan Türk girişimciler ve start up’lar için heyecan dorukta!

4 Start Up Paris Yolunda…

Ford Motor Company’nin dünyanın birçok önemli start up ekosistemiyle tanışma fırsatı bulduğu “Make It Driveable” programı, bu yıl ilk kez Türkiye’deki girişimcilerle buluştu.

Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS ve Endeavor Türkiye iş birliğiyle 20 Temmuz’da Sancaktepe AR-GE Merkezi’mizde gerçekleşen ön elemeler sonucunda, şansını Paris’te de deneyecek girişimler belirlendi. Ön elemelere katılan 13 girişimci ekip, Ford araç sahiplerinin sürüş keyfini daha güvenli bir şekilde yaşamasına yardımcı olan araç içi multimedya sistemi “Ford SYNC” ile uyumlu yazılım ve uygulamalarını 7 kişiden oluşan jüriye sundu.

Ön elemeler sonucunda Paris’e gitmeye hak kazanan 4 start up, 5 ülkedeki diğer girişimcilerle birlikte geleceğin araç içi teknolojileri için Ford ile çalışma ve çeşitli iş birlikleri gerçekleştirme fırsatı bulacak.

Adaylar, Girişimlerini 7 Kişilik Jüri Önünde Heyecanla Sundu

Paris’e gitmeye hak kazanan ekipleri belirleyen 7 kişilik jüride; Ford Motor Company’den Scott Lyons, Ford Otosan’dan Efe Erdem, String Ventures’tan Can Saraçoğlu, Inventram’dan Cem Soysal, Arçelik’ten Erkan Duysal, Endeavor Turkey’den Didem Altop ve 212 Ventures’tan Numan Numan yer aldı.

Ford’un Connected Vehicle Services & Business Development (Bağlantılı Araç Hizmetleri ve İş Geliştirme) Yöneticisi Scott Lyons’ın başkanlığındaki jüri tarafından değerlendirilen ön elemelerde, adaylar yazılım/aplikasyon çözümlerini 5 ana başlık altında sundu. Sesli kitap sağlayıcısı “Seslenen Kitap”, araç verileri işleyicisi “Arverus” ve “DriveBuddy”, online yol yardım hizmeti “Webçek” Paris’te yarışacak girişimler oldu. Bu güçlü girişimler Paris’te de ön elemeleri geçtiklerinde, mobil aplikasyonlarını Ford araçların akıllı telefonlar ile entegre edilmesini sağlayan “SYNC AppLink” teknolojisi ile uyumlu hale getirme ve SYNC teknolojisi ile donatılmış Ford araçlarında sunma fırsatı bulacak.

Ekim’de Paris’te yarışmak için büyük mücadele veren girişimcilerimize “Ford SYNC AppLink Paris Hackathon”da bol şans diliyoruz.