Ford Otosan’dan Yan Sanayiye Destek

Hau Thai- Tang Türkiye Ziyareti

Ford’un Satın Almadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hau Thai-Tang ve 6 kişilik kurmay ekibi, Ford Otosan’a gelerek satın alma süreçleriyle ilgili incelemelerde bulundu.

Kapalıçarşı ticaret kültürü örneği ve bu pratik başarılı uygulamaların örnek alınması ifadesiyle gündeme gelen Hau Thai-Tang ve ekibi, Ford Otosan deneyimini yerinde dinleyerek başarılı süreçlerle karşılaşmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

 

Hau Thai-Tang, ekibiyle yaptığı toplantıda tasarruf konusunda “Ford Otosan olarak çok önemli çalışmalara imza attık. Ülkemizin yüz yıllara dayanan ticari kültüründen çok şey öğrendik ve öğrendiklerimizi 50 yılı aşan ticaret hayatımızda hep başarıyla uyguladık ve daha da geliştirdik. Şimdi artık bu yetkinliğimiz, bu ödül ile birlikte uluslararası arenada da takdir görmüş oldu. Bu, hem bizim için hem de ülkemiz için gurur veren bir durum” dedi.

 

Hau Thai- Tang Türkiye Ziyareti

 

Ford Otosan’a Ödül

 

Ford Otosan, Türkiye otomotiv sektörünün en büyük şirketi olarak yaptığı yatırımlar ve ihracat gelirleri ile her yıl istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürüyor. Ford Otosan Satın Almadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Kabatepe’nin layık bulunduğu Uluslararası Tedarik Zinciri Yönetimi Ödülleri kapsamında verilen “Purchasing Executive” (Yılın Satın Alma Yöneticisi) Ödülü ise sürdürülen başarılı çalışmaların göstergesi.

 

Güçlü Yan Sanayi Güçlü Türkiye Demek

 

Ford Otosan Satın Almadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Kabatepe, konu ile ilgili konuşmasında otomotiv endüstrisinin ana ve yan sanayi ile bir bütün olduğuna dolayısıyla, etkin yan sanayi olmadan üretim olmayacağının altını çizdi. Türkiye’de ihracat şampiyonu olan otomotiv endüstrisinin yüzde 42 oranında ihracatını yan sanayiden yaptığını belirten Kabatepe sözlerini şöyle noktaladı: “İnanıyoruz ki çabalarımız, Türkiye’nin 2023 ihracat stratejisi kapsamında yan sanayi ihracat potansiyelimizi artırmanın yanı sıra Ford ve benzeri global ana sanayilerin ülkemizdeki güçlü yan sanayi sayesinde yapacakları yeni yatırım kararlarında yönlendirici olmaktadır.”