Ford Otosan SANTEK’13 Fuarı’nda

Yeni Tourneo Custom

Yeni Tourneo Custom

 

Ford Otosan olarak 24-27 Eylül tarihleri arasında Kocaeli Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı’nda (SANTEK’13) yerimizi almaya hazırız! Fuarda sergileyeceğimiz ticaretin makam aracı Yeni Tourneo Custom ile ileri teknolojili Ecotorq ve Duratorq motorlarına kısaca göz atalım.

 

Yeni Tourneo Custom: Ticaretin Makam Aracı

 

“2013 Yılın Ticari Aracı” unvanına sahip Tourneo Custom, Türk mühendislerimizin ve işçilerimizin emekleriyle üretilen ve geliştirilen şık ve modern bir araç. Otomobil konforu sunan iç mekânı ve üstün sürüş özellikleriyle ticaretin makam aracı olmak üzere tasarlanan Tourneo Custom, sınıf lideri yakıt tüketimi değerlerine sahip.

 

Acil Durum Desteği, Geri Dönüş Kamerası, Şerit Takip Sistemi, ESP gibi ileri teknolojilere sahip araç, aynı zamanda sınıfında EuroNCAP çarpışma testinden de 5 yıldız alan ve EuroNCAP Advance ödüllü ilk ve tek araç.

 

Duratorq ve Ecotorq motorlar

 

Fuarda ziyaretçilerimizin ilgisini çekeceğini düşündüğümüz Duratorq ve Ecotorq motorlar, Ar-Ge mühendislerimiz tarafından global kalite standartlarında geliştirildi. Hafif ticari modellerimizde kullandığımız ileri teknolojiye sahip İnönü Fabrikası’nda üretilen yeni nesil Duratorq motorları Kocaeli Fabrikası’nda üretilen Transit modellerinde kullanırken, Ecotorq motorları ise, 2003 yılından bu yana Ford Cargo kamyonlarla birlikte pazara sunuluyor.

 

Yeni Tourneo Custom

 

 

2003 yılından itibaren Ford Cargo ile birlikte pazara sunulan Ecotorq motorlar, Duratorq motorlar gibi Ford’un küresel ağır ticari geliştirme ve üretim Merkezi olan İnönü tesislerinde üretiliyor. Ecotorq motorlar 6 Silindir 7.3 lt 260 PS ve 9.0 lt 380 PS güce sahip.