Ford Ekibindeki Kadınlar

Ford Mustang

Ford Mustang 50 yıldır hafızalarımıza kazınmış durumda. Heyecanla beklenen 2015 model Mustang’in arkasında ise pek çok kadın var. 2015 yılında karşımıza daha ekonomik ve güçlü bir şekilde çıkacak Ford Mustang’in yapımında, dizaynında yer alan kadınların varlığından haberdar mıydınız? Ford, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bu başarılı kadınlarla kutluyor!

 

En baştan başlayalım. 1964 yılında, Mustang modelini Amerika’da ilk satın alan kişi Gail Brown adlı bir kadındı.

 

Ford Mustang’in gelişiminde ve yapımında ise kadınların görevleri oldukça önemli! Gelin o kadınları birlikte tanıyalım.

 

Mustang Team

 

Marcy Fisher

 

Ford Mustang’in her ayrıntısını inceler. 1986 yılında mühendis olarak Ford ailesine katılan Fisher, montaj tesislerinde mühendislik dâhil pek çok önemli görevi üstlendi. Üstelik personel geliştirme komitesinin de üyesi olan Marcy Fisher, “100 Leading Women in the Automotive Industry” listesinde de iki kez yer aldı.

 

Michele Lubin Henney

 

Araba tutkusu küçük yaşlarda başlayan Michele Lubin Henney’nin asıl amacı müşteriler için en iyi deneyimi sağlamak. Ford ile çalışmaktan gurur duyduğunu sürekli dile getiren Henney, bir kadın mühendis olarak Ford Mustang’e oldukça farklı ve işe yarar bakış açısı sağlıyor.

 

Susan Lampinen

 

Ford’un renk ve malzeme tasarımcısı Susan Lampinen, Mustang söz konusu olduğunda risk aldı ve daima cesur davrandı.

 

 

Melanie Banker

 

Pazarlama yöneticisi olarak görev alan Melanie Banker, pazarlamanın yanı sıra araştırma ve geliştirme sürecinde de yer alıyor. İnsanların Ford Mustang’i sevdiklerini duydukça mutlu olan Banker, gelecek projeler için de oldukça heyecanlı.

 

Bu yazı aracılığıyla tekrar buradan tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutlamak isteriz. Kadınlarımızın hayatın her alanında eşit bir şekilde yer almalarını ve mutlu olmalarını dileriz.