Ford Cargo 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması Fotoğrafları Sergilendi

Ford Cargo

Bu yıl Ford Cargo Sanat Atölyesi tarafından ikincisi düzenlenen “Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun” 2.Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren eserler, 14-17 Kasım 2013 tarihleri arasında, Comvex Fuarı’nda, Karma Fotoğraf Sergisi’nde fotoğraf severlerle buluştu.

 

Yarışmacı Ali Haydar Ceylan, foto muhabiri-belgesel yapımcısı Coşkun Aral’ın da aralarında bulunduğu profesyonel fotoğrafçı ve akademisyenlerden oluşan jüri üyelerinin yaratıcılık ve teknik açıdan yaptığı değerlendirme sonucunda birinci olarak 5 bin TL ile ödüllendirildi.

 

İkinciliğe hak kazanan Murat İbranoğlu 3 bin TL, üçüncü olan Mehmet Öztürk ise 2 bin TL ile ödüllendirildi. Mansiyon ödülü kazanan Mehmet Uluyurt, Ford Cargo özel ödülü alan İlhan Uzunismail ve jüri üye ödülünü kazanan Şerife Keser ise 1000 TL ödül aldılar.

 

Ford Otosan İnönü Fabrikası Müdürü Gültekin Hanlıoğlu, Ford Cargo Sanat Atölyesi’nin bu yıl ikinci defa düzenlediği Ulusal Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada: “İki yıldır amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açık olarak düzenlediğimiz yarışmamız büyük ilgi görüyor. Değerli jüri üyelerimiz bu yıl yarışmaya katılan 598 eseri değerlendirdi ve çok zorlu bir seçim süreci sonrasında kazananları belirledi. Fotoğraf sanatçılarımız uluslararası ödüllere sahip, İnönü Fabrikası’nda ürettiğimiz, en zorlu yollarda ve işlerde çalışan Ford Cargo’ları ve sürücülerinin yaşam biçimini fotoğrafladı. Yarışmaya katılan tüm sanatçılarımızı birbirinden çarpıcı fotoğrafları için kutluyor, dereceye giren eserlerin sahiplerini tebrik ediyorum” dedi.

 

Yarışmanın jüri başkanı foto muhabiri-belgesel yapımcısı Coşkun Aral ise: “Fotoğrafın giderek bir ifade biçimi haline dönüştüğü ve yaygınlaştığı ülkemizde “Ford Cargo Ulusal Fotoğraf Yarışması” birbirinden farklı bakışları ve özellikleri olan katılımcı ve jürisiyle çok önemli. Ülkenin bütün sathına yayılmış karayolu taşımacılığının yaygın aracı kamyon ve kamyoncunun dünyasını aktaran fotoğraflar, öncelikle fotoğrafın olmazsa olmaz kuralları olan “etik ve estetik” açıdan değerlendiriliyor. Bu arada yapılan başka bir değerlendirme ile de, fotoğraflarla verilen mesajın gerek yol, gerek araç güvenliğine uygunluğu dikkate alınıyor. Bu özellikleriyle “Ford Cargo Ulusal Fotoğraf Yarışması” gelenekselleşmesi ve Türk fotoğrafçılığına yapacağı katkılarıyla önemli bir misyon üstlenmiştir. Fotoğrafın tarihsel işlevi açısından bakıldığında, bu etkinliğin toplumsal bellek oluşturulmasında katkısı olduğu da muhakkaktır” diye ifade etti.

 

Coşkun Aral

 

2.Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren eserler

 

1.lik ödülü Ali Haydar CEYLAN “İsimsiz”

 

1.lik ödülü Ali Haydar CEYLAN "İsimsiz"

 

2.lik ödülü Murat İBRANOĞLU “Yollarda”

 

2.lik ödülü Murat İBRANOĞLU "Yollarda"

 

 

3.lük ödülü Mehmet ÖZTÜRK “Tozlu Yollar”

 

3.lük ödülü Mehmet ÖZTÜRK "Tozlu Yollar"

 

Ödül alan diğer fotoğraflar için tıklayın!

 

1.Ulusal Fotoğraf Yarışması blog yazısı için tıklayın!