Ford 1.0-Litre EcoBoost Üst Üste 6. Kez Yılın Uluslararası Motoru Seçildi!

slider

Üst üste altı yıldır “Yılın En İyi Motor Motoru” olan Ford’un 1.0 litrelik EcoBoost motoru bu sene de “1.0 Litre Altındaki En İyi Motor” seçildi. Bu da kompakt, güçlü, üç silindirli ve benzinli bu motorun 2012’de piyasaya sunulmasından bu yana kategorisinde halen yenilmez olduğu anlamına geliyor.

1.0 litrelik EcoBoost motorumuz, rekor kırarak 3 kez tüm motorlar arasında ve ilk çıktığında “En İyi Çıkış Yapan” motor olarak 10 defa “Uluslararası Yılın Motoru” ödülünü kazandı. 3,5 litreye kadar kapasiteye sahip Ford EcoBoost benzinli motorlar, kompakt yeni Ford Fiesta’dan Transit minibüslere, pikap kamyonlara, Focus RS ve süper otomobil Ford GT dahil olmak üzere Ford Performans modellerine kadar dünyanın dört bir yanındaki Ford araçlarına güç ve yakıt verimliliği sunuyor. Avrupa’da satılan her 5 Ford aracın 1’inde 1.0 litrelik EcoBoost motor bulunuyor.

31 ülkeden 58 otomotiv muhabiri değerlendirdi

Tutumlu karakteriyle üç silindirli 1.0 litrelik EcoBoost motor, 31 ülkeden 58 otomotiv muhabirinin oluşturduğu bir panelin değerlendirmesi sonucu “1.0 Litre Altındaki En İyi Motor” seçildi. Panel; EcoBoost’un özellikle performansını, yakıt verimliliğini ve teknolojik bileşimini beğendiğini belirtti.

İlk olarak Ford Focus ile 2012’de tanıtılan yenilikçi 1.0 litrelik EcoBoost, otomobil üreticilerinin önem verdiği ve sürücüler arasında popüler olan kategorisinde rekabetin artmasına rağmen üstünlüğünü kurmaya devam etti.

Silindir deaktivasyon teknolojisine sahip 1.0 litrelik EcoBoost motoru, tam kapasiteye ihtiyaç duyulmadığında, (örneğin yavaş seyrederken veya motora az yüklenildiğinde), otomatik olarak silindirlerden birini devre dışı bırakabiliyor. Bu sayede hem tasarruf sağlarken hem de CO2 emisyon salınımını azaltıyor. Gelişmiş Ford mühendisliğinin örneği bu teknoloji; performanstan ödün vermeden tek silindiri 14 mili saniyede devre dışı bırakabiliyor veya yeniden devreye sokabiliyor.

Yakıt tasarruflu benzin, dizel ve elektrikli motorlarla müşterilerimize diledikleri gücü sunabilen motor teknolojimizin yeni başarıları için şimdiden sabırsızlanıyoruz!