Engelleri Gölgede Bırakıyoruz

engelli-tn

Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’ne, 1 adet Transit Bus ve “Gölgede Bırakır” sloganıyla pazara sürülen Yeni Mondeo kullanıcıları adına 5 adet akülü tekerlekli sandalye bağışladık. Araç teslim törenine; Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, başkan yardımcıları, Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Hasan Bat, İnsan Kaynakları Direktörümüz Nursel Ölmez Ateş, Gölcük Fabrika Müdürümüz Cem Temel, Yeniköy Fabrika Müdürümüz Sabri Çimen ve dernek hizmetlerinden faydalanan engelli misafirler katıldı.

 

 

İnsan Kaynakları Direktörümüz Nursel Ölmez Ateş; “Eğitim, istihdam, sanat, spor ve bir bütün olarak yaşam, engelli engelsiz tüm bireylerin tam ve eşit haklarla katılımını gerektirir. Sokağa çıkmak, günlük yaşama katılmak herkesin hakkıdır” diyerek başladığı tören konuşmasını şöyle sürdürdü: “Engelleri sürdürülebilir çözümlerle ortadan kaldırmak yalnızca ailelerin ya da sivil toplum örgütlerinin sorumluluğu değildir. Bu sorumluluk aynı zamanda sahip olduğu insan kaynağı, bilgi, teknoloji, ürün ve hizmetlerle toplumsal sorunların çözümünde önemli fırsatlar sunabilecek özel sektöründür. Bu doğrultuda Ford Otosan olarak engellilerin eğitim ve çalışma hayatına katılmalarını güçleştiren fiziksel kısıtlamaları iyileştirmek için hem tesislerimizde hem de bölgemizde gayretle çalışıyoruz. Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’ne bağışladığımız aracımız ve tekerlekli sandalyelerimiz; Gölcük ve beldelerinden birçok arkadaşımızı evinden çıkartıp buraya, hayatın içerisine taşıyacak. Merkezin açtığı birbirinden değerli eğitimlere katılmalarını sağlarken, yeni insanlarla tanışmalarını, yeni dünyaları keşfetmelerini sağlayacak. Ford Otosan olarak bu katkıyı sağlamaktan onur ve mutluluk duyuyoruz.”

 

 

Konuşmaların ardından Transit Bus’ın anahtarı ve 5 akülü sandalye, Gölcük Fabrika Müdürümüz Cem Temel ve Yeniköy Fabrika Müdürümüz Sabri Çimen tarafından Dernek Başkanı Hasan Bat’a teslim edildi.