Efsane Ford Mustang, 3. Kez Dünyada En Çok Satan Spor Otomobili Oldu!

Efsane Ford Mustang slider

Ona “efsane” denmesinin birçok nedeni var ve görünüşe göre tüm dünya da bizimle aynı fikirde! Çünkü dünyanın lider araştırma kuruluşlarından IHS Markit’in yayınladığı verilere göre; efsanevi araç Ford Mustang, dünyada 2017 yılının en çok satan spor coupe modeli olmayı başardı. Nesillere ilham veren ikonik araç, spor coupe* modeller arasında satışlarda üç yıldır üst üste birinciliği kimseye kaptırmıyor!

IHS Markit’in incelediği global otomotiv tescil verilerine göre, 2017 yılında Avrupa’da 13.100 ve Avrupa pazarında ilk kez sunulduğu 2015’ten itibaren 35.000 adet Ford Mustang satıldı. Geçtiğimiz yıl ise 146 ülkede toplam 125.809 adet Coupe ve Convertible modellerinin satıldığı Ford Mustang, zirvedeki yerini kimseye kaptırmadı. 80’den fazla ülkede küresel araç tescillerinin yüzde 95’ini kapsayan bu verilerle, efsanemiz Ford Mustang, dünya genelinde diğer tüm spor coupe rakiplerinin önüne geçmiş oldu.

“Ford Mustang efsanesini tüm dünya seviyor”

Ford satış analistlerinden Erich Merkle ise şu açıklamayı yaptı: “Ford Mustang efsanesini tüm dünya seviyor. Mustang, Amerikan tasarımının, performansın ve özgürlüğün en mükemmel örneğini temsil ederken nerede yaşarsanız yaşayın benzersiz karakteriyle çekiciliğini ortaya koyuyor.”

Ayrıca Ford Company, dünya çapında tescil edilen yaklaşık 126.000 araçtan 81.866 adedinin Ford Mustang’ın üretildiği Amerika Birleşik Devletleri’nde trafiğe çıktığını, yani tüm Ford Mustang tescillerinin yaklaşık üçte birinden biraz fazlasının ihracat pazarlarında gerçekleştiğini de bildirdi.

Çin pazarında Mustang’e olan talep artıyor

Geçtiğimiz yıl 7.125 araç tesciliyle Çin’de en çok satan spor coupe olan efsane, yoğun talep görmeye devam ederken, global pazarlara açıldığı 2015 yılından 2017 sonuna kadar tüm dünya çapında 418.000 adet sattı. Dünya çapında en popüler Ford Mustang modeli ise; 5.0 litre V8 motorlu Ford Mustang GT oldu.

Yeni Ford Mustang ile efsane devam edecek

2015 ile Mart 2018 arasında Avrupa’da 35.000 adet satılan Ford Mustang, bu yıl daha sportif dış tasarıma sahip yeni modeliyle yine tüm dikkatleri üstüne çekmeye hazırlanıyor. Daha yumuşak dokulu malzemeli ve 12 inç dijital gösterge ekranı ile lüks bir iç tasarımla dünyanın karşısına çıkacak olan efsane modelde; 450 PS 5.0 litre V8 motor, 0’dan 100 km/saate 4,3 saniyede çıkan 10 ileri vites otomatik şanzıman, 12.1 l/100 km yakıt tüketimi ve 270 g/km CO2 emisyonu gibi gelişmiş özellikler sunulacak.

Ayarlanabilir süspansiyon MagneRide®, seçilebilir Sürüş Modları, Sessiz Mod ile sabah erken ve gece geç saatlerde egzoz gürültüsünü azaltan Aktif Valf Performans Egzozu, Yaya Algılama özellikli Çarpışma Önleme Asistanı ve Şerit Koruma Asistanı; efsane model Yeni Ford Mustang’in özellikleri arasında bulunacak.

*Spor coupe otomobiller, IHS Markit tarafından iki kapılı ve convertible modeller olarak tanımlanıyor.