Dünyanın Bir Numaralı Transit Hayranı

Ford_Slider

İnsanların çoğu çatı katlarını, tavan aralarını çalışma odasına ya da fazladan bir yatak odasına dönüştürürler… Peter Lee hariç! Çünkü onun evinin çatı katı, dünyadaki en büyük Transit koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.

1960’larda Lengley, Berks’te gerçek Transit’ler inşa etmiş olan Peter, hayatı boyunca 6.000’den fazla oyuncak model Transit van toplamış. Gerçek bir Transit’in içinde bir yıl kadar yaşadıktan sonra da bu efsanevi aracın 50. yıl dönümü anısına geçen yıl bir kitap yazmış.

“Elimden geldiğince Transit’e dair bütün nesneleri topladım. Benim için hayatımın en önemli parçalarından biri oldu.” diyen Peter; içinde frizbi, stres topu, kurabiye kavanozu bile bulunan 23.000 parçalık bir koleksiyon oluşturmuş. İsteğe göre uyarlanmış, içinde bar bulunan, 1970’lere özgü bir Transit van, Peter’in sahip olduğu 9 klasik Transit araçtan sadece biri.

Peter’in şanslı olduğu bir nokta da ailesinin her zaman onu sonuna kadar desteklemiş olması. “Ben çok şanslıyım. Benimle birlikte şovlara geliyorlar ve torunlarım oyuncak van’lara bayılıyorlar!”

İşte, sevgisini nesilden nesle aktarmayı başarmış gerçek bir Transit tutkunu!

Kaynak