Dünya Snowboard Şampiyonası İlklere İmza Attı!

Ford Otosan

Türkiye Kayak Federasyonu’nun (TKF) girişimleriyle ülkemizde düzenlenen FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air İstanbul, 20 Aralık’ta İTÜ Stadyumu’nda gerçekleşti.

 

 

İlk kez İstanbul’da düzenlenen, 42 metre yüksekliğinde ve 125 metre uzunluğunda dev bir rampa kurulan, yaklaşık 400 ton kar üretilen etkinlik izleyicilerden de tam not aldı. İTÜ Stadyumu’nda kurulan rampa, bugüne kadar yarışmalarda kurulan en yüksek rampa olma ünvanını kazandı. Yarışma için 22 ülkeden 43 sporcu İstanbul’a gelirken, finallerde 10 erkek ve 6 kadın sporcu, mükemmel atlayışlarıyla birincilik için mücadele etti.

 

 

Ana Sponsoru olduğumuz ve binlerce katılımcı tarafından izlenen Dünya Kupasında, lansmanını yaptığımız Yeni Focus’un ileri teknolojileri ve yenilenmiş tasarımı keyifli aktiviteler ile izleyicilerin beğenisine sunuldu. 120 dereceye yerleştirilen 24 fotoğraf makinası ile yapılan çekimlerde oluşturulan videolar sosyal medyada “Yeteneğimi bütün dünya görsün diye Snowboard Şampiyonasında Ford standındayım işte #‎BaşardığımAn” hashtagi ile paylaşıldı.

 

 

Sportif dış tasarımı, akıllı 4×4 çekiş sistemi ve teknolojileriyle dikkat çeken Yeni Ford Kuga yarış pisti yanında bulunan sergileme alanında katılımcılara tanıtıldı.

 

 

İTÜ Stadyumu içerisinde tanıtımı yapılan Yeni Focus ve Yeni Ford Kuga modellerinin yanı sıra Expo önünde bulunan test sürüşü merkezinde Fiesta ve Tourneo Courier modelleri ile izleyiciler test sürüşü yapma fırsatı yakaladılar.

 

 

Organizasyon kapsamında 19-20 Aralık tarihlerinde İTÜ Spor Salonu’nda düzenlenen Türkiye’nin ilk kış fuarı Winter Expo’da seçkin Ford Stil ürünlerinin tanıtımı yapıldı.

 

 

Ana sponsoru olduğumuz şampiyonada coşkunun doruğa ulaştığı finallerde; FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air tarihinde ilk defa İstanbul’da yarışan kadınlarda 1.’liği ABD’li Ty Walker kazanırken, 2. sırada İsviçreli Sina Candrian, 3. sırada ise Hollandalı Cheryl Maas yer aldı. Erkeklerde ise 1.’liğin sahibi Belçikalı Seppe Smits olurken 2. sırada İsviçreli Jonas Boesiger oldu. 3. sırada ABD’li Brandon Davis kupasını Ford Otosan Pazarlama Müdürü Pınar Ercan Tursun’un elinden aldı.

 

 

Otomotiv bloglarından Otopark, Akselerasyon ve Araba Port’un davetlimiz olarak katıldığı şampiyonaya, sosyal medyanın da ilgisi oldukça büyüktü. Twitter fenomenleri Odun Herif, Argostroloji ve Nafer Ermiş’in yanı sıra, FocusClubTR ve FordClubTR Facebook gruplarından Fiestam.com, Ford C-Max Grubu’da misafirlerimiz olarak katılarak bizleri yalnız bırakmadı.

 

 

Athena grubu, ilgiyle izlenen FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air’in kapanışında şarkıları ve danslarıyla sahneyi ısıtarak tüm sporseverler ile muhteşem bir final yaptı.

 

 

Bu büyük organizasyonda yanımızda olan ve şampiyonaya büyük ilgi gösteren tüm sporseverlere bir kez daha teşekkür ediyoruz.