Desteğimizle “Bal Arıları Mühendis Oluyor” [İnfografik]

balarisi1_blog slider_alt bant eklenmez

Ülkemizdeki binlerce kız çocuğunun toplumsal cinsiyet iş bölümü anlayışıyla kendilerine biçilen meslekleri seçerek hayallerindeki mühendislik mesleğinden vazgeçmelerine “dur” demek istiyoruz. Bu nedenle 164 Ford Otosan gönüllüsünün katılımı, Uçan Süpürge iş birliği ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projemizi hayata geçirdik. 2 yıl boyunca Türkiye’nin 81 ilinde 81 okulu gezecek olan projemizin devamında ise Uçan Süpürge ile 5 yıl boyunca ortak bir izleme programı yürüterek sürdürülebilirlik sağlayacağız. Biz, bu büyük projemizle kız çocuklarının mühendis olabilmesi için gece gündüz demeden yollarda olmaya hazırız.

 

Kız Çocuklarımız İçin

Peki, “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projesiyle 2 yılda neleri başarmayı hedefliyoruz?

  • Kız öğrenciler ve ailelerine kadınların geleneksel meslek tercihleri dışında kalan mühendislik mesleğini ve çalışma koşullarını tanıtmayı ve özendirmeyi
  • Öğretmenlerin meslek seçiminde kadın ve erkekler için fırsat eşitliğinin önemine dair farkındalıklarını yükseltmeyi
  • Toplumun genelinde kadın mühendislerin görünürlüğünü artırmayı
  • Ford Otosan bünyesinde çalışan Proje Gönüllü Ekibi’nde ve FO bayi çalışanlarında toplumsal cinsiyet farkındalığı oluşturmayı
  • Makine, endüstri, elektrik-elektronik ve işletme mühendislerinin hangi alanlarda istihdam edilebildikleri bilgisini yaymayı
  • Şirketimizin öncülüğüyle toplumsal cinsiyet ayrımcılığıyla mücadelede şirketlere düşen sorumluluğa dair toplumda ve otomotiv sektöründe farkındalık yaratmayı
  • Toplumsal cinsiyet ayrımcılığıyla mücadelede verdiğimiz destek çerçevesinde yatırımcılar, çalışanlar, sektör ve son tüketici nezdinde marka değerimizi artırmayı amaçlıyoruz.

 

Üniversite Verilerini Değiştireceğiz

Şu anda ülkemizde mühendislik fakültelerinde öğrenim gören erkek öğrenci sayısı 182.023 iken kadın öğrenci sayısı 72.347‘dir. Rakamlar arasındaki bu uçurumun önüne geçerek mühendislik mesleğine gönül veren kadınların sayısını artırmak için “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projesini hayata geçirmekten ve kadınların potansiyellerini keşfetmelerine destek olmaktan büyük onur duyuyoruz.

Mühendis Olacak Kız Öğrenciler İçin 81 Şehirdeyiz

“Bal Arıları Mühendis Oluyor” projesiyle yaklaşık 8.100 kız lise öğrencisi, 1.620 öğretmen, 8.100 kız lise öğrencisi velisi, 8.100 erkek lise öğrencisi ve FO bayilerimize ulaşarak onlara meslek seçimlerinde cinsiyet kalıplarının dışına çıkmanın yolunu açacak, cinsiyet eşitsizliğine dayalı meslek seçiminin yanlışlığını anlatacağız.

Eğitime katılan kız çocuklarımıza Ford Otosan’da staj imkanı sunduğumuz bu eğitimlerde gönüllü mühendislerimizin vereceği mentorluk desteği ve fabrika gezileri de bulunuyor.

Şimdiye kadar gittiğimiz 8 il ve 11 okulundan ardından kalan 73 il ve 70 okul için yollarda olmaya devam edeceğiz. Çünkü bal arılarımız mühendis olacak.