Design Week Turkey Heyecan Dolu Geçti!

slider

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Türkiye Tasarım Haftası” diğer bir adıyla “Design Week Turkey” 8-12 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşti. Design Week Turkey, endüstriyel tasarım, moda, görsel iletişim tasarımı ve mimari gibi birçok alanda dünyaca ünlü isimlerin panel ve konferanslarıyla, tüm endüstrilerin tasarım ile buluşma noktası oldu.

Yerli ve yabancı tasarım ofislerinin, sanatçıların, üniversitelerin, tasarım okullarının, tasarım platformlarının sergileri ile özel hazırlanmış enstalasyonlara da yer verilen Design Week Turkey’de eğlenceli dakikalar ziyaretçileri bekliyordu.

Ford ile Tasarla

Biz de Ford Otosan olarak sponsoru olduğumuz Design Week Turkey’de yerimizi aldık ve oldukça heyecanlıydık. Design Week Turkey’de yer alan katılımcılar standımızda Courier Blackline aracımızı inceleme fırsatını yakalarken, deneyimli tasarımcı ekibimiz ve fiziksel modelcilerimiz ile de bir araya geldiler.

Öncelikle #FordileTasarla etiketimiz ile Instagram’da, 400’ün üzerinde eskiz paylaşan katılımcılarımız arasından 30 genç tasarımcıyı Ford Otosan Design Studio Tasarım Atölyesi’ne davet ettik. Ardından bu genç yetenekler otomotiv tasarım süreçleriyle tanıştı. Atölye çalışması sırasında genç tasarımcılar binek, ticari ve ağır ticari araç tasarımları yaptılar ve bunları projelendirdiler. Daha sonra da deneyimli tasarımcı ekibimiz ve kil uzmanlarımız ile projelerini fiziksel birer model haline getirdiler. Biz, 30 yetenekli gencimize bu fırsatı vermekten gurur duyduk. Fikirleriyle fark yaratmak isteyen tüm gençlerin yolları açık olsun!