Castrol Ford Team Türkiye Zafer İçin Liepaja Rallisi’nde!

Fiesta

Ralli takımımız Castrol Ford Team Türkiye, “Takımlar” kategorisinde zafer bayrağını kaldırabilmek için 6-8 Ekim tarihlerinde Avrupa Ralli Şampiyonası’nın son yarışı Liepaja Rallisi’nde mücadele edecek.

Şampiyonluk için son rota, Letonya!

Castrol Ford Team Türkiye, sekiz yarışın yer aldığı Avrupa Ralli Şampiyonası’nda bugüne kadar katıldığı Portekiz, İspanya, Yunanistan, Kıbrıs, Polonya, Çek Cumhuriyeti ’nde yapılan rallilerin ardından sezonun son yarışı olan Liepaja Rallisi için Letonya yolunda…

14 ülkeden 44 takımın mücadele ettiği Avrupa Ralli Şampiyonası Takımlar Şampiyonası’nda sezonun son yarışına lider olarak giren takımımız, Liepaja Rallisi’nde şampiyonluk kupası için önden çeker R2T sınıfında üç aracı ile şampiyonluk için mücadele edecek.

Özellikle Akropolis ve Kıbrıs rallileri ile kazandığı birincilik puanlarıyla 153 puan toplayarak şampiyonada liderliği ele geçiren takımımız, Liepaja Rallisi’ne üç ekiple katılacak. Murat Bostancı & Onur Vatansever, Buğra Banaz & Burak Erdener ve Ümit Can Özdemir & Batuhan Memişyazıcı bu rallide dünyada yılın motoru ödüllü 1.0L EcoBoost motorsa sahip Fiesta R2T ile zafer peşinde koşacak.

Serdar Bostancı: “Eğer başarırsak, Türkiye motor sporları tarihindeki en önemli başarılardan biri olacak.”

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, sezonun son yarışı olan Liepaja Rallisi öncesi, “Avrupa’nın en zorlu şampiyonasında ülkemizi, markamızı ve sponsorlarımızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Sezonun son yarışı sadece biz değil, tüm takımlar için çok kritik. Sıralamada şu an ilk 5’te yer alan 4 takımın şampiyon olma şansı var. Eğer başarırsak, Türkiye motor sporları tarihindeki en önemli başarılardan biri olacak. Ama her şeyden önemlisi, bu büyük mücadelede son yarışa kadar liderlik koltuğunda yer alarak Avrupalı rakiplerimizle başa baş bir mücadele sergilemiş olmak. Bunu yapabildiğimizi görmek bize gelecek için ümit veriyor. 8 Ekim akşamı sonuç ne olursa olsun bu sezon boyu bizi destekleyen Türk spor ve motor sporu camiasına ve organizasyonlarda görev alan herkese teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Castrol Ford Team Türkiye, liderlik koltuğunda!

Gelin, şampiyonların belirleneceği Liepaja Rallisi öncesi Avrupa Ralli Şampiyonası’ndaki puan tablosuna birlikte göz atalım!

  1. Castrol Ford Team Türkiye-Türkiye [153]
  2. ACCR Czech Team-Çek Cumhuriyeti [136]
  3. Opel Junior Team-Almanya [122]
  4. Lotus Rally Team-Polonya [104]
  5. Gemini Clinic Rally Team-Fransa [64]

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın son yarışına kadar liderlik koltuğunda oturmayı başaran takımımızla gurur duyuyor, Liepaja Rallisi’nden zafer kupasıyla dönmesini dört gözle bekliyoruz. Hızın ve şansın bol olsun Castrol Ford Team Türkiye!