Castrol Ford Team Türkiye, Portekiz Rallisi’ni Başarıyla Tamamladı!

Castrol Ford Team Türkiye, Portekiz Rallisi’ni Başarıyla Tamamladı!

Castrol Ford Team Türkiye, dünyanın en önemli spor organizasyonlarından WRC-Dünya Ralli Şampiyonası’nın 6. ayağı Portekiz Rallisi’ni başarıyla tamamladı! Geçtiğimiz yıl rallide takımlardaki ilk Avrupa şampiyonluğunu ülkemize kazandırarak adını tarihe yazdıran Castrol Ford Team Türkiye, 17-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen ve son yılların en zorlu toprak rallisine sahne olan şampiyonada hedeflerine önemli ölçüde ulaştı.

Gençler ve Her Daim Genç Kalanlar…

Peki, Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nın 6. ayağında Buğra Banaz ve Burak Erdener nasıl bir performans sergiledi dersiniz? İkili, 6 yıldır dünyada yılın motoru ödüllü EcoBoost benzinli motor teknolojisine sahip 4×2 Fiesta R2T aracı ile Portekiz’de mücadele etti. Geleceğin Dünya Ralli Şampiyonlarının yarıştığı bu kategoride ikili, Portekiz Rallisi’ni 14 pilot arasından 4’üncü sırada tamamladı.

Gelelim Murat Bostancı ve Onur Vatansever’e… Portekiz Rallisi’nde WRC2 kategorisinde Fiesta R5 ile mücadele eden ikili ise ilk 10 içinde yer almayı hedeflemişti. Hedefine çok yaklaştı ve toplamda 17 ekip arasında 11’inci sırada yer aldı. Bu gurur hepimizin!

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, son yılların en zorlu etabı WRC-Portekiz Rallisi sonrası hedeflerine önemli ölçüde ulaştıklarını vurgulayarak şunları ekledi:

“Castrol Ford Team Türkiye olarak, geçtiğimiz yıl kazandığımız Avrupa Takımlar Şampiyonluğu ile elde ettiğimiz tecrübelerle şimdi de Dünya Ralli Şampiyonası’nda bayrağımızı gururla dalgalandırıyoruz. En tecrübeli pilotların bile kaza yaptığı, teknik arıza yaşadığı Portekiz’in zorlu toprak rallisinde bu yıl neredeyse tüm pilotlar lastik patlattı. Genç pilotumuz Buğra Banaz, ilk yarışında ilk on hedefiyle start almış ve 7’nci olmuştu, bu zorlu yarışta da ilk beş hedefimizi 4’üncü olarak tutturdu.

Bundan sonraki yarışlarda da WRC2 ve JWRC’de basamakları teker teker çıkmaya devam edeceğiz. Bizim için en önemli olan katıldığımız yarışları bitirerek gelecek için tecrübe kazanmak. Portekiz Rallisi, sonraki ayak olan Finlandiya Rallisi için de iyi bir antrenman ve deneyim oldu. Castrol Ford Team Türkiye olarak en önemli hedefimiz, Dünya Ralli Şampiyonası’nın Türkiye ayağı olan Marmaris Rallisi’nde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Bu doğrultuda hedefimize ulaşmak için durmaksızın mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Ülkemize ve Türk motor sporlarına yeni başarılar armağan etmek için hazırız.”

Yeni Hedef: Finlandiya Rallisi!

Castrol Ford Team Türkiye’nin yeni hedefi Finlandiya Rallisi! Dünyanın en büyük rollercoaster’ı olarak anılan Finlandiya Rallisi, bu yıl 26-29 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. Bu şampiyonada Castrol Ford Team Türkiye, iki ekiple mücadele edecek.

WRC2 kategorisinde, ödüllü EcoBoost motora sahip 4×4 Fiesta R5 ile yarışacak Murat Bostancı ve Onur Vatansever ikilisi, yine güçlü performanslarıyla Türkiye’yi temsil ederken rekabet üst düzeyde olacak! Murat Bostancı daha önce Junior WRC’de edindiği tecrübelerini Finlandiya Rallisi’ne yansıtmayı hedefliyor.

Portekiz Rallisi’ni başarılı şekilde tamamlayan Buğra Banaz ve Burak Erdener ikilisi ise yine Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nda (JWRC) mücadele edecek. Ford’un son 6 yıldır dünyada yılın motoru ödüllü EcoBoost benzinli motor teknolojisine sahip 4×2 Fiesta R2T ile performanslarını sergileyecekler.

İki ekibimize de başarılar diliyor, bu gururu yaşattıkları için onlara teşekkür ediyoruz…