Castrol Ford Team Türkiye, Kanarya Adaları Rallisi’nde!

slider1

Castrol Ford Team Türkiye olarak Avrupa Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı Portekiz Azor Adaları Rallisi’ni takımlar sıralamasında 5. sırada tamamlamayı başardık. Sezonun ikinci yarışı, 4-6 Mayıs tarihleri arasında toplam 208 km uzunluğundaki asfalt parkurda, Kanarya Adaları’nda gerçekleşecek! Avrupa Ralli Şampiyonası 2017 takvimindeki ilk asfalt yarışı olan Kanarya Adaları Rallisi bu yıl 41. kez yapılacak! Atlantik Okyanusu’nda yer alan ve İspanya’ya bağlı bir adalar grubu olan Kanarya Adaları’nda gerçekleşecek ralli, tarihi boyunca Carlos Sainz, Didier Auriol ve Piero Liatti gibi birçok “Dünya Şampiyonu” ralli sürücüsünü misafir etti.

Castrol Ford Team Türkiye olarak milli sporcularımız ile yarışa bu yıl iki araçla katılacağız. Ford Fiesta R5 aracı ile Murat Bostancı ve Onur Vatansever ikilisi yarışa katılırken Ford Fiesta R2T aracıyla ise Buğra Banaz ve Burak Erdener ikilisi 125 araçla kıyasıya mücadele edecek.

Daha detaylı bilgilere aşağıdaki infografiğimizden de ulaşabilirsiniz.

Murat Bostancı: “Kanarya’da hızlı ama temkinli olacağız”

“Bizim için tamamen yeni bir yarış olan Azor Rallisi’nden sonra Avrupa Ralli Şampiyonası’na Kanarya Adaları Rallisi ile devam ediyoruz. Geçen sene bu yarışı Fiesta R2T ile yapmış ve bitirmiş olmanın bana avantaj sağlayacağını düşünüyorum ama yine de bu iki yarış kendine özgü koşulları ile yerel sürülerin güçlü olduğu parkurlar. Amacım; hızlı ama temkinli bir tempo ile yarışmak ve bu yarışı ilk 10 içinde bitirip, bu sezon asıl iddialı olacağımız yarışlar olan Yunanistan ve Kıbrıs rallilerinde en yüksek tempoya çıkmak.”

Buğra Banaz: “Benim için her şey bir rüya gibi!”

“Avrupa’da yarışmak bana dünya çapında rekabetin ne seviyede olduğunu öğretiyor. Büyük dersler alıyor ve Ford Fiesta R2T aracımızla her geçen gün hızımızı arttırıyoruz. Benim için her şey şu an bir rüya gibi!”

Yarış ile ilgili anlık bilgileri Twitter hesabımızdan takip edebilirsin ➡ https://twitter.com/CastrolFordTr