Castrol Ford Team Türkiye Avrupa Ralli Şampiyonası’na Çok Hızlı Başladı

Ford

2017 yılında gözünü Avrupa’ya çeviren şampiyon ralli takımımız Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı Portekiz Azor Adaları Rallisi’ni büyük mücadele vererek 5. sırada tamamladı.

2011 yılından beri Türkiye’nin tek şampiyon ralli takımı olan Castrol Ford Team Türkiye, bu yıl nisan ayında başlayan Avrupa Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Portekiz Azor Adaları Rallisi’ni 5. sırada bitirdi. 14 ayrı ülkeden 60 yarışmacının katıldığı 3 günlük yarışta takımlar toplam 210 km’lik toprak zeminde kıyasıya yarıştılar. Şampiyon pilotlarımız, sadece 36 yarışmacının tamamlayabildiği zorlu yarışı sis, yağmur ve alışık olmadıkları yol koşullarına rağmen başarıyla tamamladı ve ülkemize puanla döndü.

Talihsizliklere rağmen büyük başarı elde ettik!

Yeni yarış aracımız Fiesta R5 ile mücadele eden şampiyon pilotumuz Murat Bostancı, yarışın ilk gününde bir talihsizlik yaşayarak yoldan çıktı ve zaman kaybederek genel klasmanda 43. sıraya geriledi. Ancak takım teknik servisimizin olağanüstü çabalarıyla onarılan aracımızın gücü ve Murat Bostancı & Onur Vatansever ikilisinin mücadelesiyle yarışı iyi bir sonuçla tamamladık.

Yarışın ikinci günü bir kayaya çarparak zaman kaybeden genç ekibimiz Buğra Banaz & Burak Erdener ikilisi ise “27 Yaş Altı Gençler” kategorisinde yarışı 5. sırada tamamlayarak değerli puanlar elde etti.

Serdar Bostancı: “Avrupa Ralli Şampiyonası’na ve sezona iyi bir başlangıç yaptık.”

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, “Sanıyorum takım olarak tarihimizdeki en zorlu mücadeleyi içeren yarışlardan birini yaptık. Atlantik Okyanusu’nun ortasındaki bir adada geçen bu yarışta hiç tanımadığımız doğa ve yol koşulları hem sürücülerimizi hem de araçlarımızın sınırlarını çok zorladı. Bu koşullar altında her iki aracımızın da yarışı bitirmiş olmaları bizim için büyük avantaj, bu sayede çok zorlu bir yarıştan puanla dönerek Avrupa Ralli Şampiyonası’na ve sezona iyi bir başlangıç yaptık. Avrupa Ralli Şampiyonası’nda ülkemizi ve sponsorlarımızı başarıyla temsil etmek ve bayrağımızı Avrupa’da dalgalandırmak için takım olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” açıklamasıyla yarışçıların yarıdan fazlasının bitiremediği Azor Adaları Rallisi’ndeki başarımıza değindi.

Gelin, takımların Azor Adaları Rallisi sonrası Avrupa Ralli Şampiyonası’ndaki puan sıralamasına göz atalım.

  1. Opel Junior Team-Almanya – 40
  2. Sports Racing Technologies-Letonya – 33
  3. ACCR Czech Team-Çek Cumhuriyeti – 26
  4. Peugeot Rally Academy-İspanya – 25
  5. Castrol Ford Team Türkiye-Türkiye – 18
  6. Sport & You-Portekiz – 12
  7. BP Ultimate Vodafone-Skoda Portekiz – 10
  8. Neiksans Rally Sport-Rusya Federasyonu – 10
  9. Rally/Autoacoreana Racing-Portekiz – 8
  10. C-Rally-Polonya – 4
  11. Lotos Rally Team-Polonya – 2

4 Mayıs’ta Avrupa Ralli Şampiyonası’nın ikinci ayağı olan İspanya Kanarya Adaları Rallisi’nde yarışacak takımımıza başarılar diliyoruz.