Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Kupası’nı Türkiye’ye Getiriyor

Ford_tn

Zafer çoşkusu, Castrol Ford Team Türkiye’nin büyük başarısı için… Takımımız, Türkiye’yi temsil ettiği 5 yarışın tamamını kazanarak Avrupa Ralli Şampiyonluğu’nu garantiledi. Şampiyon pilotlarımız Murat Bostancı ve Onur Vatansever ikilisi, 2-3 Ekim tarihlerinde düzenlenen zorlu Hırvatistan Rallisi’ni ilk sırada bitirdi ve ralli dünyasının UEFA Kupası olarak nitelendirilen Avrupa Ralli Kupası’nı (ERT) ülkemize getiren ilk sporcular olarak adlarını tarihe altın harflerle yazdırdı.

Murat Bostancı: “Galibiyet İçin Her Şeyimizi Ortaya Koyduk.”

Avrupa Ralli Kupası’nı ülkemize getiren şampiyon rallicimiz Murat Bostancı “Avrupa Ralli Kupası’nın her yarışında tempoyu yükselttik, her koşulda liderliğimizi korumayı başardık ve takım stratejimizi eksiksiz uygulayarak Türkiye’ye ilk Avrupa Ralli Kupası’nı getirdik. Ben, Onur ve tüm takım; her şeyimizi ortaya koyarak Hırvatistan Rallisi sonrasında bitime 3 yarış kala kupayı kazandık.” dedi.

Serdar Bostancı: “Bu, Azmin Zaferi…”

Takımın başarıya koşmasında büyük emeği olan Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, Hırvatistan’da her olasılığı değerlendirerek alternatif stratejiler geliştirdiklerini vurgulayarak, “Bu, azmin zaferi. Avrupa arenasında her bölgenin en zorlu ve tahmin edilemez pilotlarıyla yarıştık ve her olasılığa uygun bir hareket planı kurguladık. Hırvatistan Rallisi’nde de yağış olasılığının artmasıyla kritik bir karar verdik ve tüm rakiplerimizin hazırlıksız yakalandığı bir anda arayı iyice açarak Türkiye motor sporları tarihinin en büyük başarısına ulaştık. Normalde yarışı kazanmaktan çok kupayı kazanmaya odaklı bir stratejimiz vardı, ancak takımımızda ve pilotlarımızda kazanma ruhu en üst düzeyde. Yılların deneyimi ve özverili çalışmamızın yanında azmimizle Avrupa Ralli Kupası’nı genç pilotlarımızla ilk kez kazanmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz.” açıklamasında bulundu.

Verilen Doğru Karar Yarış Başarısını Olumlu Etkiledi

Hırvatistan Rallisi’nin son ayağına en yakın rakiplerinin 30 saniye önünde giren Murat Bostancı ve Onur Vatansever ikilisi, Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı’nın öngörüsüyle önemli bir stratejik adım attı. Son 3 etap öncesinde yağmur lastiklerini takarak yağmur ayarlarına geçti ve yarışa devam etti. Verilen bu doğru karar yarışın kaderini de etkiledi. İkili, ilk kez yarıştıkları parkurda hava koşullarını çok iyi bilen yerel pilotlara büyük üstünlük sağladı. Ayrıca, aniden başlayan yağış altında büyük zorluklar yaşayan diğer takımlarla aralarındaki farkı da 5 dakikaya kadar çıkararak tarihi bir farkla yarışı kazandılar.

Şampiyon takımımızı tebrik ediyoruz.