“Bal Arıları Mühendis Oluyor” Projemize Ford Avrupa’dan Başkanlık Ödülü!

Ford

Türkiye’nin 81 ilinde 81 liseyi gezerek kız çocuklarını mühendis olma yolunda destekleyen projemiz “Bal Arıları Mühendis Oluyor” farklılıklara saygı duymak, farkındalık bilincini artırmak ve bu doğrultuda yapılan çalışmaları desteklemek amacıyla Ford Avrupa tarafından her yıl geleneksel olarak verilen Başkanlık Ödülü’ne layık görüldü.

Başkanlık Ödülü 2016’dan iki ödülle dönmenin gururu “bir başka”

Ford Avrupa tarafından 16 yıldır düzenlenen CLAD (Chairman’s Leadership Awards for Diversity/Başkanlık Ödülü 2016) organizasyonundan toplam iki ödülle döndük. Farklı ülkelerden birçok projenin yarıştığı organizasyonda “Çeşitli İş Gücüne Değer Verme” kategorisinde “Bal Arıları Mühendis Oluyor” sosyal sorumluluk projemizle, “Dış Ortaklık Geliştirme” kategorisinde ise “Ford Otosan Satın Alma Ekibi ve Tedarikçileri Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyor” projemizle ödül aldık.

“Türkiye sanayisinde daha fazla kadın mühendis göreceğiz.”

Ford Otosan İK Direktörümüz Nursel Ölmez Ateş, “Türkiye otomotiv sektörünün kadın istihdamında lider şirketi Ford Otosan olarak, geçtiğimiz sene başlattığımız ‘Bal Arıları Mühendis Oluyor’ sosyal sorumluluk projemizle Ford Avrupa tarafından ödüle layık görülmekten gurur duyuyoruz. Türkiye’yi gönüllü bayilerimiz ve çalışanlarımızla başından sonuna dolaşıyoruz, öğrencilere mesleklerin cinsiyetlerinin olmadığını anlatıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini anlatarak kız öğrencileri istedikleri meslekleri seçmeleri yolunda cesaretlendiriyoruz ve çok güzel geri dönüşler alıyoruz. ‘Bal Arıları Mühendis Oluyor’ projesiyle birlikte gelecek yıllarda, Türkiye sanayisinde daha fazla kadın mühendis göreceğimize inanıyoruz.” sözleriyle hayallerinde mühendislik mesleği olan kız öğrencileri desteklememizin önemine değindi.

Layık görüldüğümüz ödüllerin gururuyla, geleceğin mühendis kızlarını desteklemek için “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projemizle 81 ildeki yolculuğumuza devam ediyoruz.