"Bal Arıları Mühendis Oluyor" Projemiz Kırşehir’deydi!

balrıları

81 il ve 81 okul gezmeye Kırşehir ile devam ediyoruz. Koç Topluluğu’nun 10 yıldır yürüttüğü “Ülkem İçin” sosyal sorumluluk projesinin 2015-2017 yılı teması “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” kapsamında Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projemiz, 26–27 Nisan tarihleri arasında Kırşehir’deydi.

Kız Öğrencilerimiz Mühendis Olmaya Hazırlanıyor

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle Kırşehir Ahi Evran Anadolu Lisesi’nde bir araya geldiğimiz öğrencilerle mühendis olmayı konuştuk. Kız ve erkek öğrencilere, ailelerine ve öğretmenlere meslek seçimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında verdiğimiz farkındalık eğitimimiz 2 gün sürdü.

3.000’in Üzerinde Öğrenciye Ulaştık

Projemizin Kırşehir ayağında da Uçan Süpürge toplumsal cinsiyet uzmanları, psikolojik rehberlik ve danışmanlık uzmanları ve gönüllü mühendislerimiz öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin karşısına geçti ve onlara kız öğrencilerin neden mühendis olmaları gerektiğini anlattı.

2 yıl boyunca sürecek farkındalık eğitimlerimizle 81 ildeki 81 lisede, 8.100 kız ve 8.100 erkek lise öğrencisi, velileri ve öğretmenlerine ulaşmayı hedefliyoruz. Şu an ulaştığımız 3.000’in üzerinde öğrenci, mühendis olacak kız öğrencilerin neler başarabileceğini çok iyi biliyor.

Kırşehir’in ardından yeni bir şehirde ve okulda yeni bal arılarımızla buluşmak için yine yollarda olacağız.