“Bal Arıları Mühendis Oluyor” Projemiz Hedefini Aştı

Bal arıları mühendis oluyor

23 Haziran Uluslararası Kadın Mühendisler Günü’nü “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projemizin başarısıyla kutluyoruz. Hedefimiz 81 ilde 8.100 kız öğrenciye ulaşmaktı, ama biz şimdiden hedefimizi aşarak 64 ilde 8.386 kız öğrenciye ulaştık.

Bal Arıları Mühendis Oluyor projemiz ikinci dönemini tamamladı

Meslek seçiminde toplumsal cinsiyet kalıplarından kaynaklanan ön yargıları yıkmayı amaçladığımız, mesleklerin cinsiyetinin olmadığının altını çizdiğimiz “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projemiz, 2016-2017 eğitim döneminin sonlanmasıyla ikinci dönemini tamamladı.

Koç Topluluğu’nun “Ülkem için Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” projesi kapsamında, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projemiz, 2016-2017 eğitim sezonunda 64 ilde 8.386’sı kız öğrenci olmak üzere toplam 13.854 öğrenciye ulaştı.

Kız öğrencilerimize staj imkanı

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği toplumsal cinsiyet uzmanları, psikolojik rehberlik ve danışmanlık uzmanları, gönüllü mühendislerimiz ve bayilerimizin desteğiyle gerçekleştirdiğimiz projemiz ile fırsat eşitliğinin önemine vurgu yaparak mühendislik mesleğini seçen kız öğrenci oranını artırmayı hedefledik ve bir yolculuğa çıktık.

Mühendislerimizin rol model olarak mühendislik mesleğini, çalışma koşullarını ve tecrübelerini öğrencilere ve ailelerine aktardıkları eğitimlerimizde, kız öğrencilerimize “Siz de mühendis olabilirsiniz.” dedik. Aynı zamanda proje kapsamındaki okullarda eğitimini tamamlayarak, üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilerimizi kariyer yolculuklarında da yalnız bırakmıyoruz ve staj imkanı sunuyoruz.

Haydar Yenigün: “2017-2018 eğitim sezonuyla birlikte geri kalan şehirlerimizi aynı heyecanla dolaşmaya devam edeceğiz.”

Genel Müdürümüz Haydar Yenigün, “Bu projeyle amacımız; meslek seçiminde toplumsal cinsiyet kalıplarından kaynaklanan ön yargıları yıkmak, kadın ve erkekler için fırsat eşitliğinin önemine dikkat çekmek. Mühendislik mesleğini tercih eden kız öğrenci oranı ve kadın mühendislerin görünürlüğünü artırmayı hedefliyoruz. Gururla belirtmek isterim ki, projemizde ulaşmayı hedeflediğimiz kız öğrenci sayısını şimdiden aştık. Sahada bir araya geldiğimiz öğrencilerin hevesleri ve tutkuları, bizlere ne kadar doğru bir proje başlattığımızı bir daha göstermiş oldu. Projemizin ikinci dönemini çok güzel sonuçlarla kapatmış bulunuyoruz, 2017-2018 eğitim sezonuyla birlikte geri kalan şehirlerimizi aynı heyecanla dolaşmaya devam edeceğiz.” sözleriyle kız öğrencilerimizi cesaretlendirerek kadın mühendis oranını artırmayı hedeflediğimiz Bal Arıları Mühendis Oluyor projemizin önemine değindi.

Biz de öğrencilerin karnelerini almasıyla Türkiye turumuza kısa bir mola verirken, tatil dönüşünü iple çekiyoruz. Çünkü 17 ilimizi daha ziyaret ederek 81 ili kapsayan projemizi tamamlayacağız. 2017-2018 eğitim sezonunda buluşmak üzere…