“Bal Arıları Mühendis Oluyor” Projemiz Bolu’daydı!

slider

Koç Topluluğu’nun 10 yıldır yürüttüğü “Ülkem İçin” sosyal sorumluluk projesinin 2015-2017 yılı teması “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” kapsamında, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ile T.C. Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projemiz bu kez Bolu’daydı.

81 il, 81 okul, 8.100 kız ve erkek lise öğrencisiyle buluşma hedefimizi gerçekleştirmek için 13-14 Mart tarihlerinde, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ford Görür Otomotiv bayisi destekleriyle Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi’ne konuk olduk.

Bolu’daki Kız Öğrencilerimizi Cesaretlendirdik

13-14 Mart tarihlerinde Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi’nde kız ve erkek öğrencilerimize, ailelerine ve öğretmenlerine meslek seçimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında verdiğimiz iki günlük farkındalık eğitimlerimiz ile kız öğrencilerimizi mühendis olabilmeleri için cesaretlendirdik.

Kız Öğrencilerimiz İçin Türkiye Turumuz Devam Ediyor

Projemizin Bolu ayağında da Uçan Süpürge toplumsal cinsiyet uzmanları, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği uzmanları ve Ford Otosan’da çalışan gönüllü mühendislerimiz öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin karşısına geçti, onlara kız öğrencilerin neden mühendis olmaları gerektiğini anlattı.

Projemiz kapsamındaki okullarda eğitimini tamamlayarak üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilerimizi üniversite sıralarında da yalnız bırakmıyoruz ve Ford Otosan’da staj imkanı sunarak onları kariyer hayatlarına da hazırlıyoruz.

Geçen yıldan bu yana gittiğimiz onlarca şehrin ardından, bu yıl da kız öğrencilerimizi hayallerindeki mesleği yapmaları için cesaretlendirmeye devam ediyoruz.