“Bal Arıları Mühendis Oluyor” Dönemin Son Kovan Gününde Karaman’daydı!

Ford_Slider3

Koç Topluluğu’nun 10 yıldır yürüttüğü “Ülkem İçin” sosyal sorumluluk projesinin 2015-2017 yılı teması “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” kapsamında Ford Otosan, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projemiz, 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk dönemini geride bıraktı.

81 il, 81 okul, 8.100 kız ve erkek lise öğrencisiyle buluşma hedefimizi gerçekleştirmek için bu kez 18-19 Ocak tarihleri arasında Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle Karaman Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi’nde dönemin son kovan gününü öğrencilerin karne alma heyecanına tanık olarak gerçekleştirdik.

Kız Öğrencilerimiz Mühendis Olmaya Hazırlanıyor

Kız ve erkek öğrencilerimize, ailelerine ve öğretmenlerine meslek seçimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında verdiğimiz 2 günlük farkındalık eğitimlerimiz ile kız öğrencilerimizi mühendislik mesleğiyle tanıştırarak kendileri için parlak bir gelecek çizmelerine destek oluyoruz.

9907 Öğrenciyle Buluştuk

Şimdiye kadar 5885’i kız öğrenci olmak üzere toplam 9907 öğrenciye ulaştığımız projemizin Karaman ayağında da Uçan Süpürge toplumsal cinsiyet uzmanları, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği uzmanları ve Ford Otosan gönüllü mühendisleri öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin karşısına geçti ve onlara kız öğrencilerin neden mühendis olmaları gerektiğini anlattı.

Projemiz kapsamındaki okullarda eğitimini tamamlayarak üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilerimizi üniversite sıralarında da yalnız bırakmıyoruz ve Ford Otosan’da staj imkanı sunarak onları kariyer hayatlarına da hazırlıyoruz.

Geçen yıldan bu yana “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projemiz ile gittiğimiz 41 farklı şehrin ardından, bu yılki eğitim öğretim yılının ikinci döneminde de yeni şehirlerde yeni bal arılarımızla buluşmak için çok heyecanlıyız.