Akropol Rallisi’nin Lideri Castrol Ford Team Türkiye!

Ford

Avrupa Ralli Şampiyonası 2017 sezonunda ilk iki yarış sonrası 4’üncü sırada yer alan Castrol Ford Team Türkiye, Yunanistan’ın dünyaca ünlü Akropol Rallisi’nde liderliğe yükseldi. Akropol Rallisi’nde yetiştirdiği genç pilotlardan Ümit Can Özdemir’in de katkılarıyla önemli puanlar kazanan Castrol Ford Team Türkiye, önden çekişli araçlar kategorisini 1’inci, 2’nci ve 3’üncü sıralarda tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı.

Yunanistan’ın Lamia şehrindeki efsanevi Akropol Rallisi’nin toprak etaplarında, iki çeker sınıfında Buğra Banaz & Burak Erdener ikilisi yarışı sınıfında lider bitirirken, Ümit Can Özdemir & Batuhan Memişyazıcı ikilisi ise ikinci olarak, Castrol Ford Team Türkiye’nin “takımlar şampiyonasında” lider olmasında etkin rol oynadı. Castrol Ford Team Türkiye’nin gençler şampiyonu pilotu Buğra Banaz 1.0 Ecoboost Fiesta R2T’si ile iki çeker sınıfında da mücadelesini sürdürdü ve Akropol Rallisi’ni kazanarak iki çeker şampiyonası ERC3 sınıfında 2’inci sıraya yükselmiş oldu. Takımın birinci ekibi Murat Bostancı & Onur Vatansever ikilisi 3’üncülüğe kadar ulaştı fakat yarışın en uzun ve kırıcı Elitia-Karya etabında yoldan çıkarak podyumda yer alma şansını yitirdi.

Murat Bostancı: “Kıbrıs’ta en iyisini yapmak için mücadele edeceğiz.”

Yarıştan sonra Bostancı; “Yarışın ilk gününde biraz zaman kaybettik ve istediğimiz pozisyonda olamadık. Ancak daha sonra hızlanarak ritmimizi bularak 3’üncülüğe kadar tırmandık. Her şey istediğimiz gibi giderken maalesef son etapta yol dışında kalıp yarışı tamamlayamadık. Podyumda olamadığımız için üzgünüz ama bu zor koşullarda büyük tecrübe kazandık. Kıbrıs’ta en iyisini yapmak için mücadele edeceğiz.” dedi.

Serdar Bostancı: “Ülkemiz adına mutlu ve gururluyuz.”

Akropol Rallisi sonuçları hakkında konuşan Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı ise; “Buğra ve Ümit Can’ın aldığı başarılı sonuçlar sayesinde takımlar şampiyonasında liderliğe çıktık. Sezonun 4’üncü yarışı Kıbrıs Rallisi’ne liderliğimizi korumak ve aradaki farkı daha da açmak için gideceğiz. Bir Türk takımının Avrupa Ralli Şampiyonası’nda lider olmasından ülkemiz adına mutlu ve gururluyuz.” yorumunda bulundu.

Avrupa Ralli Şampiyonası 2017 sezonunda ilk 5 takımın puan durumu şu şekilde:

  1. Castrol Ford Team Türkiye (Türkiye) 71
  2. Opel Junior Team (Almanya) 69
  3. Lotos Rally Team (Polonya) 45
  4. Sports Racing Technologies (Letonya) 41
  5. Peugeot Rally Academy (İspanya) 39