3D-CAVE teknolojisi ile gelecek kapınızda!

Ford-3DCave_thumbnail

Bir aracın yapımının ciddi bir organizasyon süreci olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bu süreçte aracı oluşturan parçaların fonksiyonelliği, yapısı ve estetiği gibi birçok etken gözden geçiriliyor. Şimdiye kadar Ford tasarımcıları tarafından gerçekleştirilen bu analizler, yerini son teknolojinin en güzel örneklerinden birine bırakıyor.

 

Ford Cave 3D Teknolojisi

 

Ford olarak 3D-CAVE teknolojisi ile tasarladığımız araçların tasarım ve geliştirme işlemleri tamamen sanal ortamda gerçekleşiyor. Tasarım doğrulama için hazırlanan sistem aslında aracın 3D animasyona yerleştirilmesi ile oluşuyor. Üç boyutlu tasarlanan araç yine aynı şekilde üç boyutlu bir çevreye yerleştiriliyor ve tasarımcılara aracı deneyimleme imkanı sunuyor.

 

Ford 3D Cave Teknoloji

 

Ford bu teknolojiyi hiç geciktirmeden yeni B-MAX’de uyguladı. B-MAX’i alanındaki diğer araçlardan ayıran en önemli özelliği bildiğiniz üzere aracın B sütununun, aracın ön ve arka kapılarına entegre edilmiş olması. Bu şekilde güvenlikten ödün vermeden yüksek konfor sağlanıyor. Ford’da tasarımcılarımız, yeni modellerimizi 3D-CAVE teknolojisi ile buluşturarak, yeniliklerin kullanıcılar tarafından nasıl bir his yaratacağını görüp analiz ediyorlar ve sonrasında gerektiği durumlarda hızlı ve verimli bir şekilde tasarım değişikliklerini gerçekleştiriyorlar.

 

 

Aracın içine girerek genişletilmiş ön camlarda ‘kelebek’ stilinde tasarlanmış ön sileceklerden B sütununun olmayışından dolayı genişleyen arka camlardaki incelemelere kadar birçok konuda analiz yapabiliyorlar. Tasarlanan teknoloji ile kullanıcılar ayrıca araç içinde oturarak araç dinamiklerini test etme şansı buluyor. Oluşturulan bu sistem tabi ki sadece tek bir model için tasarlanmış değil. Sistemin geliştirilmesi ile daha büyük hacimli parçalar incelenebilecek ve ‘gelecek otomobillere’ bir adım daha yaklaşılacak.
Ford Avrupa Yeni Teknolojiler Bölümü yöneticisi Sandro Piroddi’nin de belirtmiş olduğu üzere bu teknoloji sayesinde üzerinde saatlerce düşünülen ve emek harcanan süreçleri çok daha kısaltacak.