2016’da Ticari Araç Liderliğimizi Koruduk, Satış Gelirlerimizi 18 Milyar TL’ye Yükselttik

Slider

Çalışanlarımızın emeği ve gücüyle başarılı bir 2016 yılını geride bırakırken finansal sonuçlarımızı sizlerle de paylaşmak istiyoruz.

Satış gelirlerimizi 18 milyar TL’ye yükselttik

Türkiye’nin öncü otomotiv sanayi şirketi olarak 2016 yılı ciromuzu bir önceki yıla göre %9 artırarak 18 milyar TL’ye yükseltirken, ticari araç liderliğimizi de devam ettirdik.

2015 yılında elde ettiğimiz ihracat liderliğimizi 2016 yılında da korumayı başardık. Aynı zamanda yurt içi satış gelirlerimizin 6 milyar TL olduğu 2016 yılında, bir önceki yıla göre %13 artışla 955 milyon TL net kar elde ettik.

Ford Courier, 2016 yılında da “yılın en çok satan hafif ticari araç modeli” oldu!

Diğer taraftan 333 bin 749 adetle Türkiye ticari araç üretiminin %62’sini, 257 bin 246 adetle ise Türkiye ticari araç ihracatının %65’ini tek başımıza gerçekleştirerek kapasite kullanım oranımızı %80 seviyesinde koruduk.

Ticari hayatın hizmetine koşan araçlarımızın gücüyle ticari araç liderliğimizi 2016 yılında da %30 pazar payıyla devam ettirdik. El emeği göz nuru Türk mühendisliği eseri Ford Courier, pazara sunduğumuz günden beri elde ettiği başarısını sürdürerek yine “yılın en çok satan hafif ticari araç modeli” oldu. 2016 yılındaki başarılarımızla toplam otomotiv pazarında 3. sırada yer aldık.

Haydar Yenigün: “Dijital dönüşüm ve inovasyon odağıyla çalışmalarımıza şevkle devam edeceğiz.”

Genel Müdürümüz Haydar Yenigün, “Sanayide yaratıcılığın, güvenilir üretimin ve başarının uzun soluklu bir yol olduğunun bilincindeyiz ve ülkemiz için artan oranda katma değer sağlamak için çalışıyoruz. Kur hareketliliği, ÖTV ve toplumsal gelişmelerden dolayı zor bir dönemden geçilen 2016 yılında, Ford Otosan olarak üretime ve değer katmaya odaklandık. İç pazarda ticari araçlarda karlı büyüme stratejimiz ve güçlü ürünlerimizle liderliğimizi sürdürdük, sonuç olarak yılı güçlü finansal sonuçlarla tamamladık. 2016 yılında Ford Otosan açısından başardığımız önemli dönüm noktalarından biri de Türk mühendisliğinin gururu, fikri ve sınai hakları yüzde yüz Ford Otosan’a ait olan Ecotorq motorumuzu hattan indirmek oldu. Yeni Ford Trucks kamyon ve çekicilerimizi pazara sunduk ve ağır ticari araç pazarında tarihimizdeki en yüksek pazar payını elde ettik. Önümüzdeki dönemde de ‘Türkiye’nin en değerli ve en çok tercih edilen sanayi şirketi’ olma vizyonumuz doğrultusunda dijital dönüşüm ve inovasyon odağıyla çalışmalarımıza şevkle devam edeceğiz.” sözleriyle başarımızda büyük payı olan adımlarımızı anlattı.

Ford’un Avrupa ticari araç liderliğinde emeğimiz büyük!

2016 yılında %12 büyüyen Avrupa ticari araç pazarında, Ford Avrupa’nın %13,2 pazar payıyla liderliğini sürdürmesinde Avrupa’da satılan Transit araç gamının %81’ini üretmemiz büyük etken oldu.

2017 yılında da başarılarla dolu finansal sonuçlarımızı sizinle paylaşmak dileğiyle…