1.0L Ecoboost Ödüle Doymuyor

Ford 1.0 L EcoBoost

1.0L EcoBoost ile üst üste ikinci ödülümüzü aldık. Verimli ve güçlü benzinli motorumuz, Türkiye de dahil dünyanın 35 ülkesinden 87 jüri üyesi gazetecinin oylarıyla belirlenen “International Engine of the Year” organizasyonunda üst üste ikinci kez “Uluslararası Yılın Motoru” ödülüne layık bulundu. Fiesta, B-MAX, Focus ve C‑MAX modellerinde kullandığımız ödüllü motor, Yeni Connect, Courier, Mondeo ve EcoSport modellerinde de kullanılacak.

Ford 1.0L EcoBoost

 

Ford ödülün ikinci defa alınması ile birlikte, 15 yıllık ödül tarihinde peş peşe zafer kaydeden üç otomobil üreticisinden biri olurken, 1.0 lt EcoBoost’a dünyanın çeşitli ülkelerinden ödüller yağdı. 1.0 litrelik EcoBoost motoru, Engine Technology International dergisinin düzenlediği organizasyonda “1.0 Litre altı En İyi Motor” kategorisinde ödüle layık görüldü. Teknolojik yenilikleri ile Alman dergisi Auto Motor und Sports Best Cars organizasyonundan 2013 Uluslararası Paul Pietsch Ödülü’nü, İngiltere Kraliyet Otomobil Kulübü’nden Dewar Trophy Ödülü’nü ve ABD Popular Mechanics dergisinden Çığır Açan Buluş Ödülü’nü aldı.

Fiesta, B–MAX, Focus, C-MAX dahil geniş bir yelpazedeki araçlarda sunulan 1.0 litrelik EcoBoost motor, yakın gelecekte Ford’un Yeni Ford Mondeo dahil diğer binek segmentlerinde, ayrıca Yeni Connect ve Courier ticari araçlarında da kullanılacak.

 

Ford 1.0L EcoBoost

 

1.0L EcoBoost üretimi de kendisi gibi çevreci

Almanya’daki Aachen ve Merkenich ile İngiltere’deki Dunton araştırma ve geliştirme merkezlerinde tasarlanan 1.0 litrelik EcoBoost motorun üretimi Köln’de ve Romanya’da Craiova’da yapıldı. Bir uçağın başüstü dolabına sığacak kadar küçük boyutlara sahip motor Fiesta, Focus ve C-MAX modellerinde Avrupa’da sunulan benzinli motorlar arasında kategorilerinde en düşük yakıt tüketimini sağlıyor.

Türkiye’de Fiesta, B-Max, Focus ve C-Max modellerinde sunulan 1.0 EcoBoost motorun yıl sonuna kadar 1.500 adet satışının gerçekleşmesi öngörülüyor.

 

Ford 1.0L EcoBoost